фото: Cancillería del Ecuador, УикипедияСъздателят на WikiLeaks  може да получи присъда до

...
фото: Cancillería del Ecuador, УикипедияСъздателят на WikiLeaks  може да получи присъда до
Коментари Харесай

Асандж може да получи 175-годишна присъда в САЩ

фото: Cancillería del Ecuador, Уикипедия

Създателят на WikiLeaks  може да получи присъда до 175 години, в случай че се реши да бъде екстрадиран от английския съд в Съединени американски щати, съобщи The national.ae.

В понеделник американският юрист Ерик Луис даде показания  пред съда посредством видеовръзка,  предупреждавайки за наказването, което може да бъде наложено на Асандж.

" Търсим присъда някъде сред 20 години, в случай че всичко върви брилянтно и до 175 години, които държавното управление елементарно би могло да изиска ", сподели Луис.

Той сподели, че държавното управление на Съединени американски щати има доста сурово отношение към упрекнатите за опасност на националната сигурност.

Припомняме, че делото бе краткотрайно спряно поради тест за ковид, чийто резултат се оказа негативен и тази седмица още веднъж продължава.

Изслушването  би трябвало да продължи до началото на октомври.

Американските власти  упрекват 49-годишния в скрит план  за хакване на държавни компютри и нарушение на закон за шпионажа по отношение на публикуването на конфиденциални телеграми от " Уикилийкс " през 2010-2011 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР